FAQ

Her er et utvalg spørsmål som ofte blir stilt. Du kan se om du finner svar på spørsmålene dine.

Q: Når kan jeg søke læreplass?
A: Søknadsfrist er 1 mars.
Q: Får jeg læreplass?

A: Du som har gått VG2 brønnteknikk på en videregående skole dette året har fortrinnsmulighet. Ingen er garantert læreplass. Det er bedriftene som tilbyr plass til de personene de måtte ønske. Vi gir beskjed om du får intervju evt. læreplass.

Q: Det stilles strenge krav til god helse. Kan du fortelle hva dere mener med det?

A: Siden dette er en arbeidsplass hvor sikkerheten for deg og de andre rundt deg er svært viktig, er det en del diagnoser og tilstander man ikke kan ha når man arbeider offshore. 
Hvis du lurer på om du vil bli rammet av dette kan du ta kontakt med en godkjent lege som kan sjekke om du kan få helsesertifikat. Dette anbefaler vi alle som ønsker å søke læreplass eller skoleplass på VG2 brønnteknikk om å gjøre. Dette gjelder selvsagt også faget Fjernstyrte undervannsoperasjoner og Kran og løfteoperasjonsfaget.

Q: Jeg har fritak i Engelsk, kan jeg få lærlingeplass da?

A: Norsk Olje og Gass har laget retningslinjer for bransjen som sier at man skal ha gode kunnskaper i det språket som brukes. Siden manualer og nettverktøy ofte er på engelsk, og siden det er et internasjonalt arbeidsmiljø er dette et språk det er nødvendig å beherske godt. Hvis du har fritak eller stryk i engelsk, ta kontakt med oss. 

Q: Jeg har tatt et brønnteknikk kurs hos en kursleverandør. Kan jeg søke læreplass hos dere?

A: Alle kan søke læreplass hos oss, men det er elevene som kommer ut fra VG2 brønnteknikk som blir prioritert i første formidlingsrunde. Hvis det fortsatt er ledige læreplasser igjen vil vi formidle søkere uten rett skolebakgrunn.

 

Fortsatt spørsmål?

Kontakt oss på epost om du lurer på noe mer.