Laboratorie

Er du nøyaktig av natur og glad i å gjennomføre prøver og tester i laboratorie? Da kan fagbrev som laborant være noe for deg

En spennende og variert hverdag

Aktuelle arbeidssteder etter endt læretid kan være alt fra våre medlemsbedrifter innen olje- og gassektoren, sykehus, industribedrifter, universiteter og andre miljøer med behov for laboratoriekompetanse.

En laborant (faglaborant) arbeider med å kontrollere, kvalitetssikre og dokumentere produkter, metoder og materialer i alle typer virksomhet. Du vil få en spennende og variert hverdag, hvor analyser, produktutvikling og rapportering står sentralt. En stor del av arbeidet innebærer dermed å gjennomføre prøver og tester. Disse utføres først og fremst i laboratoriet, men kan også bli gjennomført andre steder, for eksempel offshore.

Personlige forutsetninger

Som laborant er det helt essensielt at du er tålmodig og nøyaktig i ditt arbeid. Du må samarbeide godt med kolleger og andre yrkesgrupper i bedriften. Du må videre ha en svært bevisst holdning til helse, miljø og sikkerhet (HMS).  Du må ha innsikt i betydningen av ryddighet og renhold som innsatsfaktor for bedret sikkerhet, effektivitet og fysisk og psykososialt arbeidsmiljø. Det stilles strenge krav til god helse og rusfrihet.

Utdannelsesløp
  • VG1 Formgivingsfag, Studiespesialisering eller Teknikk og industriell produksjon
  • VG2 Laboratoriefag
  • 2 år i lære.
  • Teknisk fagskole og/eller Universitet og Høyskole (spesielle forutsetninger gjelder)
Kontaktpersoner

Helge Kolnes
Epost: hk@oof.no

FAQ

Fant du ikke det du lette etter?

Her er et utvalg spørsmål som ofte blir stilt. Du kan se om du finner svar på spørsmålene dine.